HOE BEREIKEN WIJ JULLIE DOELEN?

STRATEGIE

Leer meer over hoe wij strategisch jullie doelen bereiken

WAAROM MERK STRATEGIE?

Een project beginnen zonder strategie, is hopen op het beste, kiezen op basis van gevoel, maar onzeker over de uitkomst. Wij bij Createway houden niet van gokken en alleen dingen produceren op basis van gevoel, wij willen dat onze tools jullie ook daadwerkelijk verder helpen en die extra omzet te genereren. Hierom starten wij ook geen project zonder samen met jullie een strategie bepaald te hebben. Hoe we dat doen? Lees hieronder meer.

POSITIONERING

Positionering is de grondslag van een merk. Het definieert wat een merk is, wat de voordelen zijn, hoe jullie je onderscheiden van concurrenten en wat de betekenis is die geboden worden aan de beoogde markt. Met andere woorden: door je merk te positioneren bouw je een connectie en een verwachtingspatroon op met je klanten. Het is hoe je wil dat jullie bedrijf beleefd wordt door klanten en concurrenten. 

SEGMENTATIE

Segmentatie is een krachtige tool om zowel achter de behoeftes van klanten te komen, als gebieden waar groei mogelijk is. Bij het analyseren van gedrag, motivaties & frustraties van specifieke groepen binnen de beoogde markt, kunnen we onverhulde behoeftes identificeren en ze gebruiken voor het vormen van een ‘competitive advantage’. Dit inzicht en dit voordeel kan zowel in de communicatie als bedrijfsvoering worden benut. 

USER PROFILES & JOURNEYS

De resultaten van de segmentatie passen we toe in het vormen van ‘user profiles’. User profiles zijn ‘gebruikers’ die de beoogde markt representeren. We ontwikkelen verschillende scenario’s waarin deze gebruikers mogelijk interactie vertonen met een merk. Door dit proces krijgen we inzicht in mogelijk pijn punten, functionele behoeftes en gedrag van gebruikers. Dit geeft ons het inzicht om marketing tools te creëren specifiek voor jullie beoogde klanten.

MERK EIGENSCHAPPEN

Merk eigenschappen omschrijven de intrinsieke en extrinsieke kwaliteiten en waardes van een merk. Ze geven persoonlijkheid, functionaliteit en fysieke uiting aan een merk door het gebruik van afbeeldingen, taal en door het handelen van een organisatie. Deze eigenschappen zijn wat ons in staat stelt om verschillende merken van elkaar te onderscheiden. Door de identificatie van deze eigenschappen kan eenheid gebracht worden in alle uitingen van een bedrijf.

COMPETITIE ANALYSE

Een grondige analyse van de concurrentie is cruciaal voor elk opkomend of groeiend bedrijf. Dit proces identificeert de krachten en zwaktes van de concurrentie. Met deze informatie wordt er beter inzicht verkregen in de markt, kunnen jullie effectiever klanten aanspreken en kunnen er intelligente beslissingen gemaakt worden over hoe jullie merk verder te ontwikkelen en te laten groeien.

LATEN WE SAMEN EEN MERK STRATEGIE ONTWIKKELEN

Contact