KIBOS

LOGO DESIGN
Logo Kibos
DE OPDRACHT

Kibos, of met andere woorden: Kinderbescherming & Ontwikkeling Suriname is een recentelijk begonnen organisatie, met als visie het ontbrekende stukje kinderbescherming in Suriname op te zetten. Dit gaan ze doen doormiddel van samenwerking in verschillende disciplines. In het logo ontwerp wilden ze verschillende dingen naar voren hebben: soliditeit, balans, bescherming & ontwikkeling. 

WAT WE VOOR ZE HEBBEN GEDAAN

We hadden van Kibos duidelijk de opdracht gekregen om een logo te maken die de lading van de organisatie kon dragen. Daarnaast was het erg belangrijk om kleur te gebruiken, zodat kinderen het logo ook aantrekkelijk zouden vinden, maar ook de Surinaamse cultuur te weerspiegelen.
We hebben met al deze eisen eerst een moodboard ontwikkeld, die zoveel mogelijk de aspecten van kinderbescherming, maar ook van Suriname weerspiegelde. Het uiteindelijke ontwerp is een solide tekening van het land Suriname geworden. De lijnen door het land heen weerspiegelen verschillende ontwikkelingen trajecten, zo is de ontwikkeling van ieder kind anders en loopt de ontwikkeling nooit lineair. In het lettertype hebben we ook gekozen voor een lettertype dat open staat voor het land, met de ster van de Surinaamse vlag op de i.

Logo gebruik Kibos
LOGO DESIGN

In de presentatie van het logo van Kibos, is het voor ons ook belangrijk om te laten zien hoe het logo gebruikt kan worden. Hierom presenteren we het logo op een licht, maar ook op een donkere achtergrond. Ook zetten we hiermee gelijk duidelijk de kleur en daarmee de basis van de branding van de organisatie.