GREEN SOLAR ENERGY

LOGO DESIGN / BRANDING / WEBDESIGN 
DE OPDRACHT

Green Solar Energy is een in 2020 opgericht zonne-energie bedrijf. Green Solar Energy onderscheid zich door het leveren van een alles in een pakket, van de subsidie tot de installatie. Belangrijk voor Green Solar Energy is de impact die ze maken op zowel mensen hun leven, door het verlagen van de energie kosten, maar ook zeker voor de natuur. Deze visie moest vertaald worden naar in de branding. Hierin moest een logo gecreëerd worden, een style guide, visitekaarten en een website die betrouwbaarheid uitstraalt.

WAT WE VOOR ZE HEBBEN GEDAAN

Geïnspireerd door de visie van het bedrijf zijn we begonnen met het creëeren van het logo voor de organisatie. Het was belangrijk om de essentie van het bedrijf te vangen in het logo. Hierin hebben we gekozen voor het zo simplistisch mogelijk laten terug komen van de zon. Ook de groene essentie van het bedrijf hebben we laten terug komen in de kleur, waar we hebben gekozen voor een sprekende, energieke groene kleur. De groene cirkel representeert de duurzaamheid, de ‘renewable’ energie. 

Het logo hebben we gepresenteerd op de manier die je hieronder terug kan vinden, in een gestylde folder. We hebben hier een voorbeeld gemaakt hoe de branding van worden doorgezet en gebruik gemaakt kan worden van de kleuren. Gebruik gemaakt kan worden van afbeeldingen die zowel met het product te maken hebben, als ook met de ervaring van het product. We zijn momenteel bezig deze stijl door te zetten in de ontwikkeling van de website. 

LOGO DESIGN / BRANDING

Het is belangrijk een beeld te krijgen hoe een logo effectief ingezet kan worden. Daarom hebben we het gepresenteerd in folder met een concept voor de branding van de organisatie. Hierin is het belangrijk de kleuren en het lettertype terug te laten komen. 

DRUKWERK

Naast herkenbaarheid doormiddel van een logo, is het ook belangrijk dat je herkent kan worden doormiddel van een vaste stijl in je communicatie. Zo hebben we voor Green Solar Energy de visitekaarten ontworpen, zodat ze deze duidelijke vaste stijl kunnen gebruiken in hun communicatie naar (mogelijke) klanten toe. We hebben het ontworpen in dezelfde stijl als het logo, zodat er eenheid in de communicatie is.